Review van de beste Koffiepadmachines

Koffiepads machines, hoe kies je de juiste en de beste?

Er zijn op dit moment vele verschillende soorten koffiepads machines verkrijgbaar. Naast de verschillende types kun je deze ook in diverse kleuren verkrijgen, met extra functies en vaak ook een groter waterreservoir. De beste koffiepads machine geeft je niet alleen een aangenaam begin van de dag, maar kan ook de pauzes op het werk heel ontspannend maken. Om een model te vinden dat is afgestemd op jouw individuele behoeften moet je eerst de functies en eigenschappen nader bekijken.

De belangrijkste aankoopcriteria zijn eigenlijk het type apparaat, de grootte en de individuele functies. Een uitgebreide productvergelijking vergt echter naast specifieke specialistische kennis ook veel tijd. Daarom hebben we vooraf al wat onderzoek voor jou gedaan en de 10 beste koffiepads machines gevonden. Helaas is de uitvinder van de koffiepads machine ook 1 van de weinige aanbieders van de koffiepadmachines en komt dan ook als enige goed uit het overzicht. Alle andere fabrikanten vragen namelijk te veel geld voor een bijna niet-deugdelijk apparaat, wat nog niet eens in de buurt komt van de meest simpele Philips koffiepads machine. Vandaar dat je in dit overzicht enkel de Philips koffiepads machines zult zien, want laten we eerlijk zijn; Er is echt geen betere dan een Philips koffiepads machine.

Het model Senseo koffiepadmachine 163084 van Philips komt naar voren als winnaar, omdat hij ideaal is voor eenpersoonshuishoudens en echt niet duur is in aanschaf. Als je een koffiepadmachine wilt die er wat eleganter uitziet, is de Philips Senseo koffiepads machine HD6592/04 van Philips ook bijzonder geschikt.

Vergelijken van koffiepads machines

In vergelijking met capsulemachines is het aanbod van verschillende fabrikanten van koffiepads machines redelijk overzichtelijk. Een simpele prijsvergelijking is echter niet voldoende om een geschikt model te vinden. Wil je bijvoorbeeld een Bosch koffiepads machine, dan zul je helaas geen geschikt apparaat vinden. Want op het moment van onze test was er nog geen toestel van deze bekende fabrikant om uit te kiezen. We konden wel een Krups koffiepads machine vinden. In de volgende aankoopgids vind je de belangrijkste aankoopcriteria waarmee je rekening moet houden bij het doen van een aankoop.

Grootte en verwarmingscapaciteit

Houd er bij het kiezen van de juiste maat rekening mee dat als je een groot waterreservoir hebt, je de koffiepads machine minder vaak hoeft bij te vullen. Als je echter alleen woont, is dit niet erg aan te raden, omdat het water dan heel lang in de tank blijft en niet meer vers is. Ook duurt het langer om een grote, volle tank op te warmen dan een kleine tank. Wil je de koffiepads machine gebruiken voor een snelle kop koffie in de ochtend dan is het verstandig om voor een klein reservoir te kiezen. Aan de andere kant, als je in een groot gezin woont, is het raadzaam om het zonder een mini-koffiepads machine te doen en een model te kiezen waar je meerdere kopjes koffie tegelijk kunt zetten.
Als het gaat om verwarmingsmogelijkheden wordt er onderscheid gemaakt tussen een boilertype en een thermoblok type. We zetten nu de voor- en nadelen voor je op een rij.

Boiler

De boiler verwarmt het water in de koffiepadmachine betrouwbaar en houdt de temperatuur gedurende een langere periode vast. Koffiepads machines met een ingebouwde boiler zijn veel duurder in aanschaf. Bovendien is deze functie niet absoluut noodzakelijk. Je wilt immers koffie zetten, niet het water warm houden.

Thermoblok

Het thermoblok verwarmt ook het water in de koffiepadmachine snel, maar kan het niet lang warm houden. Koffiepads machines, zoals die van Tchibo, die een geïntegreerd thermoblok hebben, zijn beduidend goedkoper in aanschaf en naar onze mening volledig voldoende voor privégebruik.

Verschillende soorten koffiepadmachines

Koffiepads machines zijn onderverdeeld in twee typen. Enerzijds de eenvoudige koffiepad machine en anderzijds de uitgebreide. We hebben hier samengevat wat de afzonderlijke typen verschillend maakt en welke voor- en nadelen zich hier voordoen.

Eenvoudige koffiepadmachine

De Philips Senseo : Dit model is erg goedkoop in aanschaf, afhankelijk van de fabrikant. De koffie wordt hier in zeer korte tijd bereid. Meestal is een druk op de knop voldoende om de koffie te maken. Je kunt de juiste koffiepadmachine kiezen uit verschillende formaten modellen. Nadeel is dat de koffiepadmachine heel eenvoudig is en geen extra functies, bijvoorbeeld een melkopschuimer heeft.

Uitgebreide koffiepadmachine

Met de uitgebreide koffiepad machine kan de koffie ook heel snel worden bereid. De bediening van dit type is iets ingewikkelder, maar nog steeds eenvoudig. Ook bij deze koffiepadmachine kun je verschillende afmetingen kiezen. Ze hebben praktische functies zoals een geïntegreerde melkopschuimer. Het enige nadeel van dit model is dat het een stuk duurder is in aanschaf dan de simpele koffiepadmachine.
Welke van de soorten voor jou geschikt is, moet je natuurlijk zelf bepalen. Drink jij je koffie bijvoorbeeld zwart, dan heeft het weinig zin om een verlengd model met melkopschuimer te kopen.

Extra functies koffiepadmachine

Er zijn een paar punten waar je op moet letten bij het kopen van de koffiepad machine, zodat het koffiezetten met de koffiepadmachine soepel verloopt. In hoogte verstelbare koffie-uitloop: Aangezien kopjes verschillende maten en vormen kunnen hebben, is het raadzaam om een model te kiezen waarbij je de hoogte van de koffie-uitloop kunt aanpassen en zo aan het kopje kunt aanpassen. Zo voorkom je spatten of kantelen van het kopje omdat je dit anders niet goed onder de koffiepadmachine kunt plaatsen.

Brouwstop: De brouwstopfunctie is goud waard. Als jouw koffiepadmachine deze functie heeft, stopt de opwarming van het water automatisch wanneer het kopje met koffie wordt gevuld. Dit is bijzonder praktisch in de ochtend, omdat je dan het ontbijt kunt bereiden terwijl je koffie zet zonder de hele tijd naast de koffiepadmachine te staan.

De koffiepad machine reinigen: Sommige modellen bieden een automatische reinigings- en ontkalkingsfunctie. Dit is bijzonder praktisch, maar dat zie je ook terug in de prijs. Aangezien het schoonmaken van een koffiepad machine belangrijk is, moet men zich hierover informeren voordat je hem koopt. Eenvoudige modellen kunnen in de meeste gevallen ook heel snel en eenvoudig worden schoongemaakt.

De beste koffiepad machines

In deze vergelijking vind je een overzicht van de 10 beste koffiepadmachines. Profiteer van onze ervaringen met de beste koffiepadmachines en maak je beslissing op basis van de respectievelijke eigenschappen. Of je nu op zoek bent naar een dure of de beste goedkope koffiepadmachine, hier vind je enkele voorbeelden uit alle prijsklassen. Een koffiepadmachine met 12 V en een koffiepadmachine met 24 V voor vrachtwagens zijn hieronder echter niet inbegrepen.

Onze winnaar is de Senseo koffiepadmachine van Philips. Schakel eenvoudig tussen pads of de kan en geniet op ieder moment van heerlijke koffie.

Voordelen van de Philips HD6592/04

  • * DualBrew-technologie
    * Inclusief thermische kan
    * Pad- en filterkoffiemachine

Koffie met filter of pads
Dankzij de eenvoudige drieknopsbediening zet je met één druk op een knop 1 kopje, 2 kopjes of een hele kan koffie. De roestvrijstalen thermische kan houdt urenlang de temperatuur en het aroma vast. Dankzij het waterreservoir van 1 liter kan je maximaal 7 koppen koffie zetten zonder bij te vullen. Dankzij de heerlijke SENSEO koffiesmaken en de DualBrew technologie heb je altijd een perfect kopje SENSEO padkoffie met een rijke crèmelaag.

Review van de beste Koffiepadmachines

Voordelen:
-Prijs: De aanschafprijs van deze Senseo koffiepadmachine is zeer schappelijk, maar varieert van kleur tot kleur.
-Keuze: Bij de Philips koffiepadmachine heb je de keuze uit drie prachtige kleuren
-Bediening: De bediening is zeer eenvoudig en spreekt voor zich. Je hebt hier drie knoppen, die duidelijk zijn gelabeld.
-Tank: De tank heeft een inhoud van 1 liter en is daarom ideaal voor elk huishouden.
-Reiniging: De reiniging is zeer eenvoudig en deels mogelijk in de vaatwasser.

Philips HD7865/60 Senseo Quadrante koffiepadmachine verschillende kopjes 1,2 liter
De Philips koffiepadmachine Quadrante behaalde de tweede plaats. Online vindt men vooral het ontwerp leuk. Zoals de naam al doet vermoeden is het rechthoekig. Je kunt de juiste kleur voor jouw keuken kiezen bij deze machine. De koffiepadmachine kan twee kopjes koffie tegelijk zetten. Dit model is ook heel gemakkelijk te gebruiken. Je hebt hier drie knoppen waarmee je de koffiepadmachine kunt inschakelen en ook kunt kiezen of je één of twee kopjes koffie wilt zetten.

Het reservoir van deze koffiepadmachine heeft een inhoud van 1,2 liter en is voldoende voor maximaal 11 koppen koffie. Daarnaast heeft de koffiepadmachine een automatische zetstop, die ervoor zorgt dat je het ontbijt kunt bereiden terwijl je koffie wordt gezet. Bij dit model kun je kiezen of je de koffiepadmachine los wilt bestellen of met 2 of 4 koffiekopjes. Deze zijn vierkant om bij de machine te passen.

Het nadeel van dit model is de zeer hoge aanschafprijs. Dit is erg hoog voor een simpele Senseo koffiepadmachine. Daarnaast kun je maximaal twee kopjes koffie tegelijk zetten. Hoewel de tank groot is, duurt het vrij lang om meerdere kopjes te bereiden.

Voordelen:
-Tank: De tank van de Philips koffiepadmachine heeft een inhoud van 1,2 liter en is daarmee voldoende voor maximaal 11 koppen koffie.
-Keuze: Niet alleen kies je uit drie prachtige kleuren de juiste kleur voor je keuken, je hebt ook de mogelijkheid om deze koffiepadmachine te bestellen met twee of vier bijpassende vierkante kopjes.
-Ontwerp: Het ontwerp van de koffiepadmachine is erg mooi en rechthoekig. Door het minimalistische design past het model in elke keuken.
-Bediening: Bediening is mogelijk met een druk op de knop. Je hebt hier een knop om de machine aan te zetten, een om een kopje koffie te zetten en een om twee kopjes te zetten.
-Zetstop: De koffiepadmachine heeft een automatische zetstop, die ervoor zorgt dat de opwarming van het water wordt uitgeschakeld zodra je kopje met koffie is gevuld. Zo kunje jouw ontbijt verzorgen terwijl de machine de koffie bereidt.

Nadelen:
-Prijs: De aanschafprijs is erg hoog voor deze eenvoudige koffiepadmachine.
-Hoeveelheid: Hoewel je 1,2 liter water in het reservoir kunt vullen, kun je toch maar twee kopjes koffie tegelijk zetten.

Philips HD6554/91 verschillende kopjes 0,75 liter
Natuurlijk mag de klassieke Senseo koffiepadmachine van Philips niet ontbreken in onze top tien modellen. Dit model is zeer eenvoudig in gebruik en kan ook twee kopjes koffie tegelijk zetten. De tank van de koffiepadmachine heeft een inhoud van 0,75 liter en is zeer eenvoudig te verwijderen. Je kunt hierbij altijd zien hoe vol het is.
De werking van de koffiepadmachine spreekt voor zich. Bijzonder praktisch is dat de machine een automatische zetstop heeft en je ook kunt kiezen of je de koffie normaal of juist bijzonder sterk wilt zetten. Je kunt kiezen uit zes verschillende kleuren welke het beste bij jouw keuken past. De Philips koffiepadmachine is verkrijgbaar voor een eerlijke prijs, maar verschilt van kleur tot kleur.

Nadeel is dat je de grootte van de koffie-uitloop niet kunt aanpassen. Het is dus absoluut noodzakelijk dat je ervoor zorgt dat de kopjes die je kiest onder de machine passen. Daarnaast is het design van de koffiepadmachine een beetje ouderwets en neemt ook veel ruimte in beslag.

Voordelen:
-Prijs: De aanschafprijs van deze koffiepadmachine is zeer schappelijk, maar varieert sterk van kleur tot kleur.
-Bediening: De bediening gaat via drie duidelijk gelabelde knoppen en is zeer eenvoudig.
-Zetstop: De Senseo koffiepadmachine heeft een automatische zetstop en kan dus gebruikt worden terwijl je bezig bent met andere activiteiten.
-Keuze: Je kunt uit zes prachtige kleuren kiezen welke het beste bij jouw keuken past.
-Tank: De watertank heeft een inhoud van 0,75 liter en is daarom ideaal voor een eenpersoonshuishouden.

Nadelen:
-Koffie-uitloop: Helaas kun je de grootte van de koffie-uitloop niet aanpassen, dus zorg ervoor dat de kopjes niet te groot zijn.
-Ruimte: De koffiepadmachine heeft een ouderwets design en neemt veel ruimte in beslag in de keuken.

Philips HD6563/70 verschillende kopjes 0,9 liter (6 kopjes)
De Philips Senseo koffiepadmachine Viva Cafe bereikte de vierde plaats. Dit model is zeer gebruiksvriendelijk en stelt jou in staat om gewone of sterke koffie te zetten. De tank heeft een inhoud van 0,9 liter en is ideaal voor een gezin. Hier zet je twee kopjes koffie tegelijk. Schoonmaken is heel eenvoudig. Sommige onderdelen van de koffiepadmachine kunnen in de vaatwasser worden gereinigd.
Je kunt uit zeven geweldige kleuren kiezen welke bij jouw keuken past. Je hebt ook de mogelijkheid om de koffiepadmachine met bijpassende kopjes te bestellen. Handig is dat je de koffie-uitloop in hoogte kunt verstellen en zo kopjes van verschillende afmetingen onder de koffiepadmachine kunt plaatsen.
Nadeel is dat de aanschaf van deze koffiepadmachine erg duur is. Daarnaast heeft de koffiepadmachine geen automatische zetstop. Je moet de machine handmatig stoppen als de koffie klaar is. Zo kun je tijdens het koffiezetten niet van de machine weglopen.

Voordelen:
-Selectie: Je kunt uit zeven verschillende kleuren de juiste voor jouw keuken kiezen en ook bijpassende mokken bestellen.
-Tank: De tank heeft een inhoud van 0,9 liter en is daarom ideaal voor een gezin.
-Schoonmaken: Sommige onderdelen kun je in de vaatwasser reinigen.
-Koffie-uitloop: De koffie-uitloop is in hoogte verstelbaar, waardoor de koffiepadmachine geschikt is voor grote en kleine kopjes.

Nadelen:
-Prijs: De aanschafprijs van deze koffiepadmachine is vrij hoog. Zeker als je bedenkt dat dit een toestel is zonder extra functies, is het de moeite waard om een alternatief te overwegen.
-Zetstop: De koffiepadmachine heeft helaas geen automatische zetstop. Je moet de machine uitzetten als de koffie klaar is.

Philips HD7866/61 verschillende kopjes 1,2 liter
De zesde plaats gaat naar een andere Philips Quadrante-koffiepadmachine. Dit model is ook gemakkelijk te gebruiken en heeft slechts 5 knoppen waarmee je kunt kiezen of je sterke of gewone koffie en één of twee kopjes wilt zetten. Het ontwerp van de koffiepadmachine ziet er zeer elegant uit en is ook compact.
Met het 1,2 liter waterreservoir zet je tot wel 11 kopjes koffie. Helaas is het zetten van maximaal twee kopjes tegelijk een beetje onpraktisch als je een huishouden hebt waar veel mensen koffie drinken. De koffiepadmachine heeft een automatische zetstop, die het water automatisch stopt als de kopjes vol zijn. Bij de aankoop ontvang je ook twee vierkante kopjes, die door hun geweldige design bijzonder in het oog springen.
Naast de hoge aanschafprijs van de koffiepadmachine zonder melkopschuimer, is het nadeel dat je geen andere kleuren hebt om uit te kiezen. De koffiepadmachine is alleen verkrijgbaar in het zwart. De koffie-uitloop is niet in hoogte verstelbaar, maar is geschikt voor verschillende kopjes doordat hij vrij hoog is geplaatst.

Voordelen:
-Tank: De tank heeft een zeer grote inhoud van 1,2 liter en is geschikt voor het zetten van maximaal 11 koppen koffie.
-Zetstop: De koffiepadmachine heeft een automatische zetstop. Het water wordt hier gestopt als de kopjes vol zijn. Je hoeft dit niet handmatig te doen.
-Bediening: Bediening is kinderspel met vijf goed gelabelde knoppen.
-Design: Deze koffiepadmachine van Philips ziet er dankzij het minimalistische design zeer elegant uit.
-Kopjes: Bij aankoop ontvang je ook twee vierkante kopjes, die een echte blikvanger zijn en passen bij het ontwerp van de koffiepadmachine.

Nadelen:
-Selectie: Helaas is de koffiepadmachine alleen in het zwart verkrijgbaar. Andere kleuren zijn niet beschikbaar voor je om uit te kiezen.
-Prijs: De aankoopprijs is zeer hoog.
-In hoogte verstelbaar : De koffie-uitloop is niet in hoogte verstelbaar, maar is vrij hoog gemonteerd zodat je er verschillende kopjes onder kunt plaatsen.

Philips HD6563/31 verschillende kopjes 0,9 liter (8 kopjes)
Op de zevende plaats staat nog een klassieke Philips Senseo-koffiepadmachine. Dit model is verkrijgbaar in de kleur rosé en is vooral populair bij vrouwen. De bediening is kinderspel met drie knoppen. Hier kun je kiezen of je één of twee kopjes koffie wilt zetten en ook of je het normaal of sterk wilt hebben.
De hoogte van de koffie-uitloop is verstelbaar en kan daarom ideaal worden gebruikt om kopjes van verschillende groottes met koffie te vullen. De onderdelen die je van de koffiepadmachine kunt losmaken, kunnen in de vaatwasser. Met het reservoir van 0,9 liter zet je tot wel 8 koppen koffie. Met de ontkalkingsindicator kun je op elk moment zien wanneer de koffiepadmachine moet worden ontkalkt.
Het nadeel van dit model is de onevenredig hoge aanschafprijs. Aangezien dit een zeer eenvoudige koffiepadmachine is, is dit ook totaal niet terecht. Bovendien kun je hier geen verschillende kleuren selecteren. De koffiepadmachine heeft ook geen automatische zetstop. Je moet de opwarming van het water stoppen als het kopje vol is.

Voordelen:
-Tank: De tank heeft een inhoud van 0,9 liter en is geschikt voor het zetten van maximaal 8 koppen koffie.
-Bediening: Je bedient de koffiepadmachine heel eenvoudig met drie knoppen, deze zijn goed gelabeld.
-Uitloop: De koffie-uitloop is in hoogte verstelbaar. Hierdoor is de machine geschikt voor het gebruik van verschillende kopjes.
-Reiniging: Alle onderdelen die je van de machine kunt losmaken, kun jein de vaatwasser reinigen.

Nadelen:
-Prijs: De aanschafprijs is onevenredig hoog omdat de koffiepadmachine nauwelijks functies heeft.
-Zetstop: Deze koffiepadmachine heeft helaas geen automatische zetstop. Je moet dan zelf het water uitzetten als de koffie klaar is.
-Selectie: Dit model is alleen verkrijgbaar in de kleur rosé. Er zijn geen andere kleuren om uit te kiezen.

Philips HD6556/51 Crema Plus 0,75 liter
De Philips Senseo Original koffiepadmachine staat op de achtste plaats. Dit model heeft een tank met een inhoud van 0,75 liter. Bijzonder praktisch is dat de koffiepadmachine zeer eenvoudig in gebruik is. Je kunt hier met drie knoppen kiezen of je één of twee kopjes tegelijk wilt zetten en of het sterk of normaal moet zijn. Het duurt maar een minuut om te maken. De kleine tank maakt dit model ideaal voor eenpersoonshuishoudens. Het is ook vermeldenswaard dat dit model erg goedkoop is om te kopen.

Na een half uur schakelt de koffiepadmachine zichzelf automatisch uit, wat energie bespaart. Helaas heeft dit model geen automatische zetstop, waardoor je altijd in de buurt van de koffiepadmachine moet zijn om het water uit te zetten als het kopje vol is.
Een ander nadeel is dat je de koffie-uitloop niet in hoogte kunt verstellen. Je kunt dus alleen kleine tot middelgrote kopjes gebruiken. Je hebt hier geen keuze uit verschillende kleuren.

Voordelen:
-Prijs: De aanschafprijs van de koffiepadmachine is erg goedkoop.
-Eenpersoonshuishouden: Deze koffiepadmachine is zeer geschikt voor eenpersoonshuishoudens. De tank heeft een kleine inhoud van 0,75 liter en zet de koffie binnen een minuut.
-Schoonmaken: Het schoonmaken van de koffiepadmachine is heel eenvoudig omdat je alle losse onderdelen in de vaatwasser kunt doen.
-Bediening: Dit model is te bedienen via drie simpele knoppen en is zeer eenvoudig.

Nadelen:
-Zetstop: Helaas heeft het model geen automatische zetstop. Je moet dus altijd in de buurt zijn om het water te stoppen als de kopjes vol zijn.
-Selectie: Helaas is dit model alleen verkrijgbaar in het zilver. Er zijn geen andere kleuren om uit te kiezen.
-Hoogte: Helaas is dit model niet in hoogte verstelbaar waardoor je alleen kleine tot middelgrote kopjes kunt gebruiken.

Philips HD6563/91 verschillende kopjes 0,9 liter
De Philips koffiepadmachine op de negende plaats is door de in hoogte verstelbare koffie-uitloop geschikt voor kopjes van verschillende groottes. Hier zet je twee kopjes koffie tegelijk. Het reservoir heeft een inhoud van 0,9 liter en is geschikt voor het zetten van maximaal 8 koppen koffie. Dit model is dan ook zeer geschikt voor een meerpersoonshuishouden. De bediening van de koffiepadmachine is heel eenvoudig en gebeurt met drie knoppen. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen of je sterke of gewone koffie wilt zetten.

Alle losse onderdelen van deze machine reinig je in de vaatwasser, waardoor je niet veel schoonmaakwerk hoeft te doen. Handig is dat de koffiepadmachine aangeeft wanneer je moet ontkalken.

Helaas heeft het model, dat erg goedkoop is om te kopen, geen automatische brouwstop. Je moet dus altijd in de buurt zijn om het water te stoppen als de kopjes vol zijn. De koffiepadmachine is alleen verkrijgbaar in de kleur lila. Er zijn geen andere kleuren om uit te kiezen. Bovendien zet je maar twee kopjes koffie tegelijk.

Voordelen:
-Prijs: De koffiepadmachine is beschikbaar tegen een zeer redelijke prijs.
-Tank: De tank heeft een inhoud van 0,9 liter water en is geschikt voor het zetten van maximaal 8 kopjes koffie:
-Schoonmaken: Schoonmaken is heel eenvoudig omdat je de losse onderdelen in de vaatwasser kunt reinigen. De koffiepadmachine geeft ook aan wanneer hij moet worden ontkalkt.
-Hoogte: De koffie-uitloop is in hoogte verstelbaar en daardoor geschikt voor het gebruik van kopjes van verschillende groottes.

Nadelen:
-Keuze: Helaas heb je hier geen keuze uit kleuren. Het model is alleen verkrijgbaar in de kleur lila.
-Hoeveelheid: Je kunt slechts 2 kopjes koffie tegelijk zetten.
-Zetstop: De koffiepadmachine heeft geen automatische zetstop. Je moet dus handmatig het water uitzetten als de kopjes vol zijn.

Philips HD6563/70 Crema Plus met vloeibare ontkalker
De Senseo Crema Plus koffiepadmachine van Philips haalde de laatste plaats. Dit model is ook heel gemakkelijk in gebruik en kan zowel gewone als sterke koffie zetten. Het waterreservoir heeft een inhoud van 0,75 liter en kan tot 5 kopjes koffie zetten. Dit model is ideaal voor eenpersoonshuishoudens. De leveringsomvang is inclusief vloeibare ontkalker, wat het ontkalken bijzonder eenvoudig maakt.

De koffiepadmachine kan twee koppen koffie tegelijk zetten. Omdat de koffie-uitloop in hoogte verstelbaar is, kun je kopjes van verschillende groottes gebruiken om de koffie te bereiden. Alle losse onderdelen van de machine kunnen in de vaatwasser.

Nadeel is dat de koffiepadmachine geen automatische zetstop heeft en je het water handmatig moet stoppen als de kopjes vol zijn. Een ander nadeel is dat je de koffiepadmachine alleen in het blauw krijgt. Andere kleuren zijn niet beschikbaar. Bovendien zet je maar twee kopjes koffie tegelijk.

Voordelen:
-Prijs: De prijs voor deze Philips koffiepadmachine is onverslaanbaar.
-Bediening: Met drie knoppen bedien je de koffiepadmachine heel eenvoudig en kies je of je sterke of gewone koffie wilt zetten.
-Wat krijg je erbij?: Bijgeleverd is een vloeibare ontkalker, waardoor het reinigen bijzonder eenvoudig is.
-Hoogte: De hoogte van de koffie-uitloop kan worden aangepast. Je kunt dus kopjes van verschillende groottes gebruiken.

Nadelen:
-Selectie: Helaas heb je geen kleuren om uit te kiezen. Het model is alleen verkrijgbaar in het blauw.
-Zetstop: De koffiepadmachine heeft geen automatische zetstop.
-Hoeveelheid: Helaas kun je maar twee kopjes tegelijk bereiden.

Veel Gestelde Vragen
Hoe ontkalk ik een Senseo koffiepadmachine?
Om je Senseo koffiepadmachine te ontkalken, moet je eerst ongeveer 50 gram citroenzuur oplossen in één liter water. Doe dit mengsel vervolgens in het waterreservoir van je koffiepadmachine. Doe nu een gebruikte koffiepad in de machine en verwarm het water. Het deksel van de padhouder moet gesloten zijn voordat je het ontkalkingsproces start. Zodra het water de juiste temperatuur heeft bereikt, gaat het lampje knipperen en kun je het proces voltooien. Zorg ervoor dat je een lege bak onder de koffietuit plaatst om de zuuroplossing op te vangen. Je moet het proces dan een paar herhalen. Spoel vervolgens het waterreservoir zeer goed uit en vul het met vers water, dat je net als de oplossing door de koffiepadmachine laat lopen.

Hoe werkt een koffiepads machine?
Een koffiepads machine heeft een watertank die het water kan verwarmen met een thermoblok of een kleine boiler. Dit wordt vervolgens door een pad met koffiepoeder geperst. Hierdoor wordt koffie geproduceerd. Het proces is erg snel en handig. Schoonmaken is meestal heel eenvoudig.