Pu Erh Thee

pu erh thee

Pu Erh Thee – ook genoemd Pu-Er Thee– is een Chinese thee die bekend staat om zijn afslankende werking. Pu Erh raast door
de Benelux en is enorm populair om op gezonde en natuurlijke wijze een aantal kilo’s tot tientallen kilo’s gewichtsverlies te realiseren.

Pu Erh TheeDe thee doorloopt een speciaal rijpingsproces, fermentatie, waardoor de donkerrode kleur en de krachtige aard-achtige smaak ontstaat.Door inwerking van externe bacteriën en gisten fermenteren de theeblaadjes. Deze thee wordt gestoomd, en in plakken, tegeltjes of kogeltjes samengeperst. Daarna wordt de thee te drogen gelegd en opgeslagen om te rijpen

Naast het feit dat PuErh erg goed werkt bij het afslanken,wordt aan deze theesoort een algeheel genezende werking toegeschreven.Onderzoekers toonden aan dat deze thee rijk is aan anti-oxidanten welke een belangrijke rol spelen bij de gezondheid van mensen, evenals vitaminen en mineralen.
Al 17 eeuwen lang wordt deze thee in China gedronken!

Wat maakt die thee dan zo bijzonder?

Pu Erh onderscheid zich door zijn uitgesproken zachte smaak en diverse genezende werkingen zoals deze door de Chinezen worden toegewezen. De thee wordt in China dan ook gezien en gedronken als een gezondheidsdrank.Hierbij varieert het dagelijks gebruik van 1-2 kopjes  tot zelfs 2 liter aan toe . Op dit moment krijgt deze oude theesoort ook in Europa
meer bekendheid. De thee bevat net als andere theesoorten secundaire plantstoffen, echter in hogere concentraties dan bij andere groene theesoorten.

Pu Erh TheeBereiding van de thee

Als je de thee gaat zetten is het van belang om voldoende water te gebruiken. Zowel de bladeren moeten gewassen worden en het kopje moet verwarmd worden. Spoel allereerst je pot of kopje met kokend water af. Daarna kun je de bladeren wassen, iets dat overigens erg belangrijk is. Doe je dit niet, dan zal de thee te sterk zijn. Laat dan de thee zo’n 2 tot 4 minuten trekken. Langer trekken leidt tot een sterke smaak die niet lekker is, houdt de tijd dus goed in de gaten. Gebruik voor elk kopje zo’n 2 gram thee.

Wat is de herkomst van de thee ?

Pu Erh Thee komt van oorsprong uit China. Dit betreft de originele thee. Al meer dan 1700 jaar wordt de thee door Chinezen als dagelijkse thee gedronken.De plek waar de eerste thee groeide is de Chinese provincie Yunnan. Yunnan was en is nog steeds de plek waar de beste thee van dit soort vandaan komt.

Kwaliteit Pu Erh Thee

Pu Erh TheeKwalitatieve kweek en het juiste fermenteringsproces wat hier gebruikt wordt, staan garant voor de beste kwaliteit Pu Erh thee.Niet voor niets drinkt de Chinese bevolking alleen de thee  die afkomstig is van Yunnan.

Op de foto ziet u een theeveld (ook wel theeplantage genoemd) in Yunnan. De uitgestrekte heuvels in Yunnan zijn ideaal gelegen voor het
verbouwen van Pu Erh Thee. U ziet de mooie uitgestrekte theevelden.

Onderzoek naar Pu Erh Thee

Zhao Xuemin is een Chinese auteur die leefde van 1719 tot 1821. Zhao Xuemin is de auteur van het medisch geschrift: “Ben Cao Gang Mu Shi Yi”. In dit medisch geschrift schrijft hij over Pu Erh thee. Zhao Xuemin schrijft: “Pu Erh thee is de meest werkzame thee tegen overtollige lichaamsvetten. Mensen die Pu Erh thee drinken leven langer en gezonder.” Zelf werd Zhao Xuemin 102 jaar oud.

Pu Erh Thee Bestellen?

Dat kan hier bij de TheeBaron