Volautomatische koffiemachines review

Wat zijn de beste koffiezetapparaten van dit moment?

Er zijn tegenwoordig een groot aantal verschillende soorten koffiezetapparaten om een keuze uit te maken. Er zijn echter een paar factoren die je in gedachten moet houden voor je een machine koopt.

Als je geen tijd hebt om handmatig bonen te malen, kun je bijvoorbeeld overwegen een volautomatische koffiemachine te kopen. Deze modellen zijn veel gemakkelijker in het gebruik en vergen minder onderhoud, maar ze moeten nog wel regelmatig schoongemaakt en ontkalkt worden. Sommige machines hebben tegenwoordig gelukkig zelfreinigende functies, die het schoonmaken van de machine een stuk gemakkelijker kunnen maken. Het nadeel van een volautomatische machine is dat ze groter, zwaarder, en meer ruimte nodig hebben dan een gewone. Daartegenover staat een machine die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken.

Daarnaast zijn er pistonmachines, Nespresso apparaten en zelfs complete inbouw koffiemachines – Allemaal met hun eigen voor- en nadelen.

De prijs is voor het koffiezetapparaat is in nagenoeg alle gevallen een belangrijke factor om in het oog te houden. De prijzen kunnen sterk uiteenlopen, waardoor het handig is om vooraf je een budget vast te stellen voor je gaat winkelen. Je kunt een compromis sluiten met een goedkoper model als je niet de middelen hebt voor een duurdere machine. Er zijn veel betaalbare opties die toch aan je behoeften zullen voldoen, maar vaak geen deze opties helaas altijd wel iets ten koste van de kwaliteit van het koffiezetapparaat

De behuizing van een koffiemachine bepaalt uiteindelijk grotendeels zijn levensduur en kwaliteit. Sommige machines gaan tientallen jaren mee, terwijl andere door hun fragiele behuizing eerder stuk zullen gaan – Ook hierin speelt de kwaliteit en de bijbehorende prijs van het koffiezetapparaat meestal een grote rol.

Om het aanschaffen van het juiste koffiezetapparaat – dat precies bij jouw wensen en eisen past – net even iets eenvoudiger te maken hebben wij een aantal van de beste koffiemachines van dit moment voor je op een rij gezet.

Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90

Een volautomatisch espressoapparaat zoals de Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 maakt het gemakkelijk om meerdere kopjes koffie tegelijk te zetten. Hij kan elke koffiesoort bereiden die je maar lekker vindt, of het nu een gewoon kopje koffie is of een latte macchiato. Het kost met de LatteGo maar een paar seconden om melkschuim aan je koffie toe te voegen voor de perfecte cappuccino voor jou. De Philips LatteGo is ook gemakkelijk schoon te maken, wat het gebruik van het apparaat tot een aangename ervaring maakt.

Een fijne bijkomstigheid van deze koffiemolen is dat hij niet veel lawaai maakt, dus dat is ook een pluspunt. Je kunt de sterkte ook nog verder instellen door het mechanisme tussen de bonen te verstellen, wat een fantastische kwaliteit is en het product echt meerwaarde geeft.

Een belangrijk aspect van dit systeem is ook dat je alles naar je eigen smaak kunt instellen, sterkte, warmte, hoeveelheid, en desgewenst je eigen profiel kunt maken zodat je je eigen kopje koffie kunt zetten.

In tegenstelling tot andere automatische machines hoef je bij het LatteGo systeem niet alles uit elkaar te halen en onmiddellijk na elk gebruik met de ontmanteling en reiniging ervan geconfronteerd te worden. Het systeem geeft ook een gelijkmatig laagje schuim op de Latte Macchiato en/of Cappuccino, en is iets dat niet alleen eenvoudig in gebruik is, maar ook gemakkelijk schoon te maken, hetzij door de schone optie van het apparaat, hetzij door alles uit elkaar te halen en in de afwasmachine te gooien.

Het is mogelijk een koffie naar keuze te kiezen, en de sterkte van het aroma en de hoeveelheid zelf in te stellen, met behulp van de coffee customizer. Wil je bijvoorbeeld je cappuccino extra sterk maken, dan kun je een sterke koffie zetten en er nog een scheut espresso aan toevoegen. Omdat er 4 verschillende gebruikersprofielen zijn, kun je altijd een kopje koffie maken dat perfect is voor je beste vrienden. Met zijn fijn afgestelde keramische koffiemolen met ruim tien verschillende standen heb je de voldoening om nog lang te genieten van verse aromatische kopjes koffie.

Je hoeft bovendien niet veel onderhoud te plegen aan de zetgroep, want hij kan gemakkelijk uitgenomen en schoongemaakt worden. Er kan een profiel worden ingesteld voor elke persoon in huis, zodat je het niet telkens hoeft bij te stellen als je het apparaat gebruikt. Zodra de stroom ingeschakeld is, is het apparaat in een paar seconden klaar voor gebruik. Vervolgens stoomt het eenmaal en schakelt het na nog een minuut gebruik automatisch uit. Door dit alles is de Philips LatteGo niet alleen een hoogwaardig volautomatisch espressomachine, maar is het apparaat ook nog eens erg handig in gebruik.

Siemens EQ.700 Integral TQ705R03

Je kunt snel en gemakkelijk koffie- of melkspecialiteiten zetten met de Siemens EQ.700 Integral TQ705R03 volautomatische espressomachine, die tot twee kopjes koffie of melk tegelijk kan zetten. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Home Connect app waarmee je eenvoudig verbinding kunt maken. Er is een automatische melkopschuimer die deel uitmaakt van de Siemens EQ.700 Integral TQ705R03 espressomachine, en het melkreservoir van de opschuimer kan uitgenomen worden om het gemakkelijk schoon te maken.

Met de Siemens EQ.700 koffiemachine heb je toegang tot alle koffie-opties en -instellingen via het iSelect Display met veeg- en aanraakfuncties, dat een mooi design heeft. De AromaSelect is een andere functie waarmee je de smaak van je koffie of cappuccino kunt bepalen op basis van een van de drie aromaprofielen. Afhankelijk van je voorkeur heb je de keuze uit een licht, evenwichtig, of karakteristiek aroma. Daardoor ben je met de Siemens EQ.700 Integral TQ705R03 espressomachine in staat zelf de verhouding koffie en melk in te stellen.

Zodra je je machine koppelt aan Homeconnect, kun je de app gebruiken, de machine zal verschillende koffiespecialiteiten maken die je kiest. Het is ook mogelijk om meldingen te ontvangen over bijvoorbeeld onderhoud. Vergeleken met andere machines in dezelfde categorie heeft deze een mooi groot display en een duidelijk, goed leesbaar scherm. Er zijn instructies met afbeeldingen en tekst als je een reinigingsprogramma moet uitvoeren, die je helpen de stappen stap voor stap te volgen.

De Siemens EQ.700 Integral TQ705R03 espressomachine is een slanke espressomachine met een krachtig vermogen van 1.500 watt, een koffiebonenreservoir van 350 gram, en een uitneembaar waterreservoir van 2,4 liter. Er is de mogelijkheid om tot twintig van je favoriete koffie- of melkrecepten op te slaan, zodat je ze in de toekomst gemakkelijk opnieuw kunt gebruiken.

Er zijn bovendien veel kenmerken die de Siemens EQ.700 Integral TQ705R03 volautomatische espressomachine gemakkelijk te onderhouden maken, zoals AutoMilkClean en een uitneembare zetgroep, die het onderhoud vereenvoudigt.

Er is geen twijfel dat de EQ6 serie zeker niet goedkoop is, maar je merkt het verschil met andere machines direct als je hem gebruikt. Met deze machine zet je heerlijke koffie in minder dan een minuut, hij is heet en biedt daarnaast veel mogelijkheden. Zolang je maar een laagje melkschuim rond de bovenkant maakt, is je Cappuccino of Latte Macchiato al snel heerlijk te noemen!

Sage Barista Express Black Sesame

Met slechts een aantal ingrediënten kun je in een paar minuten heerlijke espresso maken – van de koffieboon tot espresso. Om de bonen te malen voor je koffie zet, kun je ze met de Barista Express meteen bij het begin malen. Als extra bonus kun je kiezen of je de automatische of de handmatige werkingsstand wilt gebruiken, zodat je in een handomdraai authentieke resultaten krijgt zoals in je favoriete koffiehuis.

Er zit een ingebouwde koffiemolen in de Sage Barista Express Black Sesame, en ook een roestvrijstalen melkkan met temperatuurregeling wordt meegeleverd. Om er zeker van te zijn dat de melk tijdens het opschuimen de juiste temperatuur heeft, meet het melkkannetje de temperatuur van de melk en geeft met een groen lampje een signaal wanneer de melk een ideale temperatuur bereikt heeft. Het resultaat is een mooi, romig melkschuim dat niet aangebrand smaakt, maar wel een goede kwaliteit heeft.

In deze pistonmachine worden de bonen in een bakje gegoten dat 250 gram kan bevatten. Met behulp van de ingebouwde kegelmolen worden de bonen gemalen en dan in de filterhouder gedeponeerd om te filteren. Door dit te doen kun je verder koffie zetten zodra die gezet is. De kopgrootte pas je zelf aan, want je kunt kiezen uit verschillende maalinstellingen. De temperatuur op optimaal niveau houden wordt verzekerd door het handige elektronische temperatuurstabilisatiesysteem.

Als gebruiker heb je de mogelijkheid om de temperatuur van de molen, de hoeveelheid gebruikt water en de grofheid van de maling te regelen. Uiteindelijk is het zo eenvoudig als op een knop drukken en de machine verwent je met een verse espresso, cappuccino, latte macchiato of gewone koffie, zodra je je koffievoorkeuren hebt ingesteld. Dat dit apparaat de koffie onder zo’n hoge druk brouwt, verklaart mede waarom de smaak van de koffie uit dit apparaat zo goed is.

Deze machine is overigens geen vervanging voor een koffiezetapparaat zoals Nespresso of een Senseo. Omdat de pistonmachine geen beeldscherm heeft, kun je dit apparaat niet gebruiken om je te begeleiden bij het koffiezetten. Het is wel een uitstekend apparaat om aan te schaffen als je geïnteresseerd bent om bewust je eigen espresso’s te leren maken (leren hoe) vanaf nul. Wat levensduur betreft vertegenwoordigt deze pistonmachine bovendien een uitzonderlijke waarde, dankzij de constructie van topkwaliteit.

Om deze machine voor langere tijd probleemloos te laten werken, moet je hem wel regelmatig schoonmaken en ontkalken. Toch is het bij elkaar opgeteld een uitstekend alles-in-één apparaat dat gemakkelijk te gebruiken, veelzijdig en mooi is – En als je eenmaal aan het gebruik gewend bent kun je met een beetje oefening de meest heerlijke koffie zetten!