Top 10 Nespresso machines

Een lekker bakje koffiezetten is met een Nespresso machine een fluitje van een cent. Het enige dat je nodig hebt is een gevulde watertank en een koffiecupje. Uiteraard zijn er verschillende Nespresso machines waar je uit kunt kiezen. Wij hebben de top 10 beste Nespresso machines voor je samengesteld. Zo maak je kennis met de beste koffiezetapparaten.

De top 10 beste Nespresso koffiemachines

1} Magimix Nespresso Inissia M105 Zwart
De Magimix Nespresso Inissia M105 Zwart heeft niet alleen een fraai design, het apparaat heeft ook interessante functies. Zo profiteer je van een handige opvangbak waarin maar liefst 11 gebruikte cupjes passen. Je hoeft deze dus niet snel te legen. Verder kun je de koffiesmaak aanpassen door zelf de waterhoeveelheid aan te passen. Het waterreservoir heeft een capaciteit van 700 ml, voldoende om meerdere espresso’s of lungo’s achter elkaar te kunnen zetten. De onderdelen die schoongemaakt moeten worden zijn vaatwasserbestendig. Het schoonmaken kost je daarom amper tijd!

2} Magimix Nespresso Essenza Mini Zwart
Op zoek naar een compacte Nespresso machine? Kijk dan eens naar de Magimix Nespresso Essenza Mini Zwart. Hoe klein je keuken ook is, dit koffiezetapparaat kun je er vast in kwijt. De waterhoeveelheid is naar wens in te stellen. Handig, want zo bepaal je zelf welke smaak je koffie moet krijgen. De opvangbak biedt ruimte aan 6 gebruikte cupjes. Deze bak is overigens eenvoudig te legen. Handig is de functie waarmee energie wordt bespaard. 9 minuten na het laatste gebruik zal het apparaat zichzelf automatisch uitschakelen namelijk.

3} Krups Nespresso Essenza Mini XN1108 Zwart
Ook met de Krups Nespresso Essenza Mini XN1108 Zwart zet je de lekkerste espresso’s. Het opwarmen van de machine duurt slechts 25 seconden. Vul het waterreservoir, plaats een cupje en druk op de knop waarmee het koffie zetten wordt gestat. Geniet vervolgens van een heerlijk bakje koffie! Als je op zoek bent naar een stil koffieapparaat, dan is dit model ook een aanrader. De maximale geluidsproductie zit op zo’n 58 dB en dat is lager in vergelijking tot veel gangbare modellen.

4} De’Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560.B Zwart
Met de De’Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560.B Zwart zet je niet alleen een lekkere lungo of espresso, je hebt ook de mogelijkheid om één van de melkspecialiteiten te zetten. Denk hierbij aan een cappuccino, cafe latte of latte macchiato bijvoorbeeld. Het melkreservoir is vrij groot te noemen. Je kunt er namelijk 7 cappuccino’s achter elkaar mee zetten. Handig, want zo hoef je het reservoir niet steeds bij te vullen. Heb je nog melk over in het reservoir, dan kun je het eenvoudig loskoppelen van de machine en in de koelkast zetten. Zo kun je op een later moment een nieuwe, verse cappuccino maken.

5} Magimix Nespresso Essenza Mini Zwart + Melkopschuimer
Ben je naast liefhebber van espresso’s ook een cappuccino drinker? Dan is de Magimix Nespresso Essenza Mini Zwart + Melkopschuimer wellicht interessant voor je. Met de machine zelf maak je het koffie gedeelte. Met de melkopschuimer wordt de melk opgeschuimd tot een perfecte temperatuur en een mooie schuimlaag. De koffie kan naar eigen wens worden gezet want je kunt de waterhoeveelheid eenvoudig aanpassen naar het gewenste niveau. De Magimix heeft een compact formaat en past dan ook in elke keuken.

6} Krups Nespresso Citiz XN741B Zilver
De Krups Nespresso Citiz XN741B Zilver beschikt over een waterreservoir van maar liefst 1000 ml. Een gevuld reservoir is goed voor heel wat bakjes koffie dus. De lekbak is eenvoudig te verstellen, handig als je een hoge kop onder de machine wilt zetten bijvoorbeeld. Verder is de opwarmtijd van slechts 25 seconden een groot voordeel. Je hoeft hierdoor nooit lang te wachten op je bakje koffie namelijk. Na gebruik zal de machine zich automatisch uitschakelen (na 9 minuten). Hiermee bespaar je energie zonder dat je zelf het apparaat handmatig uit moet zetten.

7} Sage Nespresso Creatista Pro SNE900BSS Stainless Steel
De Sage Nespresso Creatista Pro SNE900BSS Stainless Steel heeft een fraaie uitstraling en interessante functies. Wat voor soort koffie of melkspecialiteit je ook wilt zetten, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Het opschuimen van melk gebeurd door middel van een automatische stoompijp. Er is een dubbel thermoblock aanwezig waarmee je in iets meer dan een minuut 2 cappuccino’s kunt zetten. Handig als je bezoek hebt en meerdere gasten voor een cappuccino kiezen. Het waterreservoir is ruim te noemen, met een capaciteit van maar liefst 1,5 liter. Zet je puur alleen lungo’s, dan kun je er wel 12 zetten zonder het reservoir te moeten bijvulllen.

8} Sage Nespresso Creatista Plus SNE800BTR Black Truffel
De Sage Nespresso Creatista Plus SNE800BTR Black Truffel is in staat om maar liefst 7 koffiespecialiteiten te zetten. In een handomdraai zet je een flat white, cappuccino, lungo of ristretto bijvoorbeeld. Verder is er een display aanwezig welke aangeeft welke instellingen je gebruikt. Door middel van een draaiknop kun je het display bedienen. Het waterreservoir heeft een capaciteit van 1,5 liter, voldoende om heel veel kopjes koffie achter elkaar te zetten. Handig is de schoonmaakindicator die aangeeft wanneer het Nespresso apparaat schoongemaakt moet worden.

9} Krups Nespresso Vertuo Next XN910N Mat Zwart
De Krups Nespresso Vertuo Next XN910N Mat Zwart is een slimme Nespresso koffiemachine die je kunt bedienen via een app op je smartphone of tablet. Als je makkelijk wilt kunnen instellen hoeveel koffie er per kopje uit het apparaat moet lopen is dit een interessant model. Je kunt namelijk bakjes koffie van 535 milliliter zetten, maar ook van slechts 40 milliliter. Zit je er liever tussenin? Ook dat is geen probleem. Je kunt in totaal uit 5 standen kiezen.

10} De Longhi Nespresso Gran Lattissima EN650.W Wit
Op de laatste plek vinden we de De Longhi Nespresso Gran Lattissima EN650.W Wit. Een koffiezetapparaat met eindeloze mogelijkheden. Zo kun je lungo’s en espresso’s zetten, maar je kunt ook voor één van de melkspecialiteiten gaan. Het opwarmen duurt slechts 25 seconden. Een voordeel, want je hoeft hierdoor nooit lang te wachten op je koffiespecialiteit. Het melkreservoir is groot, maximaal gevuld biedt de mogelijkheid om 10 cappuccino’s te zetten, zonder dat tussentijds bijvullen nodig is. Andere interessante functies zijn het instelbare koffievolume en de schoonmaakindicator.